SBBK-waarderingen

SBBK steunt niet alleen de projecten waarvoor aanvragen zijn ingediend, maar toont ook waardering voor mensen die iets voor een ander betekenen. We doen dit met de Ode aan de Vrijwilligers en het SBBK-compliment.

 

Ode aan de Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn essentieel voor organisaties die zich bezighouden met zorg en welzijn in de Noordoostpolder. SBBK zet die vrijwilligers graag in het zonnetje en heeft daarom in 2017 een waarderingsbijdrage in het leven geroepen, getiteld ‘Ode aan de vrijwilligers’. De bijdrage is bestemd voor de vrijwilligers die betrokken zijn bij organisaties die zich inzetten voor zorg en welzijn. Het SBBK-bestuur kent de ‘Ode’ jaarlijks toe. Lees hier welke vrijwilligers de meest recente ‘Ode’ kregen.

Organisaties die sinds 2017 de ode hebben ontvangen:

2017  Vrijwilligers van de Stichting Vrouwencentrum Noordoostpolder

2018  Vrijwilligers van de Stichting Voedselbank NOP-Urk

2019  Vrijwilligers van de Stichting Terminale Thuishulp Noordoostpolder-Urk

2020  Vrijwilligers van de Stichting Theehuis Begraafplaats Emmeloord en Vrijwilligers van het Alzheimer Trefpunt Emmeloord

2021 Vrijwilligers van Zorgboerderij “Op de Wurf”

2022 Vrijwilligers van Mannencentrum NOP en Kinderboerderij Emmelerbos

2023 Vrijwilligers van Stichting Huttenbouw Flevoland

 

SBBK-compliment

De SBBK kent jaarlijks een compliment toe aan een individu of organisatie (stichting of vereniging) in de gemeente Noordoostpolder met een verrassend initiatief op het gebied van zorg en welzijn. Het bestuur maakt hiervoor een keuze uit alle fantastische activiteiten die het voorbij ziet komen. Het compliment bestaat uit een bedrag van € 1.000,=, te besteden aan het initiatief van de winnaar. Lees hier het persbericht over het recentst gewonnen SBBK-compliment.

 

De ontvanger van het SBBK-compliment tot nu toe:

2023 Wim Veldkamp – dierenweide De Zuidert Emmeloord