Over ons

Over SBBK
Stichting Beheer voormalig Bezit Kruisvereniging Noordoostpolder

De Stichting Beheer voormalig Bezit Kruisvereniging Noordoostpolder is ontstaan nadat in 2006 de Kruisvereniging Noordoostpolder is overgegaan in de Zorggroep Oude en Nieuwe Land.
Bij dit samengaan zijn de bezittingen niet overgedragen. In de 50 jaar dat Kruisvereniging Noordoostpolder en haar voorgangers (het Wit-Gele en het Groene Kruis) hebben bestaan, hadden ze als particuliere organisatie in de gezondheidszorg gebouwen gesticht in alle plaatsen van de Noordoostpolder. Bij de verkoop van deze gebouwen is besloten om het geld via een fonds voor projecten en activiteiten op het gebied van zorg en welzijn terug te geven aan de bevolking van de Noordoostpolder.

Extra voorzieningenpot

Inmiddels zijn alle gebouwen verkocht, waardoor er geen nieuwe inkomsten meer te verwachten zijn. De SBBK zet de beschikbare geldmiddelen in voor doelen in zorg en welzijn in de gemeente Noordoostpolder. De stichting hoopt deze extra voorzieningenpot zo lang mogelijk te mogen beheren!

Bestuur SBBK

In het bestuur participeren verschillende maatschappelijke organisaties. Onderaan de homepage kunt u zien wie momenteel in het SBBK-bestuur zitten. In januari 2023 heeft een bestuurswissel plaatsgevonden, waarbij Hester Kuper na twaalf jaar de SBBK vaarwel heeft gezegd. Klik op de link voor het persbericht hierover.

Ode aan de vrijwilligers

Vrijwilligers zijn essentieel voor organisaties die zich bezighouden met zorg en welzijn in de Noordoostpolder. SBBK zet die vrijwilligers graag in het zonnetje en heeft daarom in 2017 een waarderingsbijdrage in het leven geroepen, getiteld ‘Ode aan de vrijwilligers’. Het SBBK-bestuur kent de ‘Ode’ jaarlijks toe. Lees hier welke vrijwilligers de meest recente ‘Ode’ kregen.

Ode aan de vrijwilligers voor de vrijwilligers van Mannencentrum NOP

Mannencentrum_NOP_Emmeloord_Ode_aan_de_Vrijwilliger_2022_SBBK_Noordoostpolder_cadeaubon

Duofiets Isidorus Hoeve Luttelgeest

sbbk

Kunstwerk Polderwind Marknesse

21-10_polderwind_marknesse

Duofiets Revelsanthuis

2022_duofiets_Het_Revelsanthuis_Emmeloord_gift_fonds_SBBK_Noordoostpolder

Bewonersbus Markehof Marknesse

ZONL_Nieuwe Bus_Clientenvervoer_gift_SBBK_Noordoostpolder_WHO01582