Over ons

Over SBBK
Stichting Beheer voormalig Bezit Kruisvereniging Noordoostpolder

De Stichting Beheer voormalig Bezit Kruisvereniging Noordoostpolder is ontstaan nadat in 2006 de Kruisvereniging Noordoostpolder is overgegaan in de Zorggroep Oude en Nieuwe Land.
Bij dit samengaan zijn de bezittingen niet overgedragen. In de 50 jaar dat Kruisvereniging Noordoostpolder en haar voorgangers (het Wit-Gele en het Groene Kruis) hebben bestaan, hadden ze als particuliere organisatie in de gezondheidszorg gebouwen gesticht in alle plaatsen van de Noordoostpolder. Bij de verkoop van deze gebouwen is besloten om het geld via een fonds voor projecten en activiteiten op het gebied van zorg en welzijn terug te geven aan de bevolking van de Noordoostpolder.

Extra voorzieningenpot

Inmiddels zijn alle gebouwen verkocht, waardoor er geen nieuwe inkomsten meer te verwachten zijn. De SBBK zet de beschikbare geldmiddelen in voor doelen in zorg en welzijn in de gemeente Noordoostpolder. De stichting hoopt deze extra voorzieningenpot zo lang mogelijk te mogen beheren!

Bestuur SBBK

In het bestuur participeren verschillende maatschappelijke organisaties. Onderaan de homepage kunt u zien wie momenteel in het SBBK-bestuur zitten.

Ode aan de vrijwilligers voor de vrijwilligers van het Vrouwencentrum in Emmeloord

vrouwencentrum

Duofiets Isidorus Hoeve Luttelgeest

sbbk

Kunstwerk Polderwind Marknesse

21-10_polderwind_marknesse

Duofiets voor bewoners van Ens

duofiets

Bewonersbus Markehof Marknesse

sbbkbus