Over ons

Over SBBK
Stichting Beheer voormalig Bezit Kruisvereniging Noordoostpolder

De Stichting Beheer voormalig Bezit Kruisvereniging Noordoostpolder is ontstaan nadat in 2006 de Kruisvereniging Noordoostpolder is overgegaan in Zorggroep Oude en Nieuwe Land.
Bij dit samengaan zijn de bezittingen niet overgedragen. In de 50 jaar dat Kruisvereniging Noordoostpolder en haar voorgangers (het Wit-Gele en het Groene Kruis) hebben bestaan, hadden ze als particuliere organisatie in de gezondheidszorg gebouwen gesticht in alle plaatsen van de Noordoostpolder. Bij de verkoop van deze gebouwen is besloten om het geld via een fonds voor projecten en activiteiten op het gebied van zorg en welzijn terug te geven aan de bevolking van de Noordoostpolder.

Bestuur SBBK

In het bestuur participeren verschillende maatschappelijke organisaties. Onderaan de homepage kunt u zien wie momenteel in het SBBK-bestuur zitten. In januari 2023 heeft een bestuurswissel plaatsgevonden, waarbij Hester Kuper na twaalf jaar de SBBK vaarwel heeft gezegd. Via de link kunt u het persbericht hierover lezen. Voor meer informatie over ons beleid kunt u het beleidsplan lezen: SBBK beleidsplan 2023 – 2027, definitief 04-07-2023.

SBBK-waarderingen

Vrijwilligers zijn essentieel voor organisaties die zich bezighouden met zorg en welzijn in de Noordoostpolder. SBBK zet die vrijwilligers graag in het zonnetje. We doen dat op twee manieren: met de Ode aan de Vrijwilliger en het SBBK-Compliment. Lees er hier meer over.

SBBK-Compliment voor Wim Veldkamp

Wim_Veldkamp_Emmeloord_ontvangt_SBBK_Compliment_Noordoostpolder_20230516_134726kl

SilverFit 3D voor De Schakel Emmeloord

SBBK_gift_voor_Silverstone_revalidatiecentrum_De_Schake_Emmeloord

Rescue boards Noptunus

rescue_boards_reddingsbrigade_Noptunus_bijdrage_SBBK_Noordoostpolder_20231114_193702(0)

Duofiets Revelsanthuis

2022_duofiets_Het_Revelsanthuis_Emmeloord_gift_fonds_SBBK_Noordoostpolder

Bewonersbus Markehof Marknesse

ZONL_Nieuwe Bus_Clientenvervoer_gift_SBBK_Noordoostpolder_WHO01582